• Epe

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Nekem egy olyan problémám lenne,hogy 10 hónapja kivették az epehólyagomat.Sajnos saját hanyagságom miatt ez az utolsó pillanatban,sürgősségi okokból került sor.Töménytelen kő,és eszméletlen megvastagodás volt,mert nem mentem el időben.Miután kiszedték a varratokat,az orvos azzal engedett el,hogy semmi probléma nem lesz a jövőben,pár hétig diéta,utána pedig megehetek bármit,max kiürül szájon át,és onnantól tudom,hogy azt ne egyem. A dolog viszont nem olyan egyszerű,mivel én az epekövekkel is egyszer hánytam,mert egyéltalán nem vagyok ilyen fajta.10 hónap elteltével 18 kg-ot fogytam,mivel étvágyam egyenlő a nullával,bármit elém rakhatnak,de a közelmúltban kezdődött,hogy ha egésznap nem eszek,akkor sincs étvágyam.konkrét példaképp ma 16 órakkor étkeztem először egy szelet májas kenyeret.Elfogyasztottam,majd akkorára puffadt a hasam,mint egy kismamának,és rettentően émelygek.És ez mindennap igy van,épp ezért már enni se merek. Mit tegyek??? Menjek vissza orvoshoz?Körzeti orvosom nincs,visszamehetek a műtő orvos szakrendelésére a kórházban??? És kinevetnek? Hisz görcseim nincsenek,a fogyás meg nem ártott,de engem megijeszt nagyon hogy 18kg-ot fogytam,nem tudok enni,ha eszek émelygek,és teljesen hétköznapi szemmel nézve nagyon rosszul nézek ki,beesett szemek,stb....

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Alkalmazzon probiotikus kúrát és legyen rendszeres, kis mennyiségű étkezés. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. A májkrémes kenyér sem jó választás. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben a napi mozgás és diéta nem segít keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 19:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: