• Nyálkás széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 éves jókedvű, egészséges kislányomnak néha a székletében nyálkás anyagot véltem felfedezni, de ennek nem tulajdonítottam eddig jelentőséget. Ma viszont véletlenül egy pukival egy kis "sűrű" is távozott. Meglepődve tapasztaltam, hogy a bugyijában széklet helyett világosbarna nyálkás anyag van, ami mintha picit véres is lenne. Hasfájása vagy más panasza nincs. Mi okozhatja ezt a jelenséget? Mi a teendő? Nagyobbik lányomnál 2 hónapja cérnaférget találtunk, kezeltettük is. A kicsi is kapott gyógyszert. Lehet-e köze ehhez? Köszönöm válaszát

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a nyálkás széklet témában

        Kedves Kérdező! Lehet a bélnyálkahártyával gond, emiatt mindenképpen érdemes megmutatni a háziorvosnak a székletet és ő megmondja Önnek hogy kell-e további vizsgálatot végezni a kislányánál.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 16:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: