• Nagydolog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakerto! Azzal kezdenem, hogy az elmult 8 honap alatt sikerult leadni 20 kg-t, rendszeres napi futassal es dietaval.Az legelejen kisebb hasmenest tapasztaltam, gondolom, ez annak tudhato be, hogy napi 2-3 kiados etkezesrol 5-6 kisebb etkezesre valtottam.Megjegyzem, hogy a mai napig az etrendem 40% komplex szenhidrat(teljes kiorlesu gabona, stb), 40 % feherje(jaurt, turo, tej, tojas, stb es 20 % zsir, inkabb omega 3, szarnyasbol, magvakbol).Reggeli edzesem elott mindig elvegzem a dolgom, hogy ne a palyan jojjon ram a nagydolog, edzes soran annyira megindul az emesztes, h utana azonnal ujra el kell vegezzem a dolgom.Tehat nagyjabol ketszer van van naponta szekletem.DE!!Tobbszor is egtortenik, h reggeli utan, de van amikor negyedszer is van.De a negyedszer az ritka. Sokat vitatkoztam errol masokkal, szerintuk nem normalis a napi 3-4 wc-zes, napi 1 kell, max. 2, mert ha tul sok van, akkor az azt jelenti, h rossz az emesztesem.Megjegyzem, h dieta elott panaszkodtam gymorbantalmakra, kis gyomorsav, de most hogy dietazom, nem panaszkodok bantalmakra. feltennem tehat a kerdest:normalis a napi 2-3X, ritkabb esetben a 4X szeklet vagy sem?Nem ulhetek annyir a wc-en amig egyszerre minden kijon, aranyerem lenne:) Koszonettel es tisztelettel, Kovacs Istvan

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Drasztikusan változtatott az életmódján, ennek tudható be feltehetőleg, hogy az emésztése is megváltozott. A napi 4x-i székelés valóban nem megszokott, de ha egyébként jól érzi magát, remélhetőleg ez a probléma is helyre fog állni.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 09:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: