• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Tavaly júniusban észleltem, hogy aranyerem lett. Próbáltam krémekkel, kúpokkal kezelni, de hosszútávú javulást nem tudtam elérni. Másfél hónapja nem élek nemi életet és megszűnt az aranyér problémám is. Pedig az életmódomon nem változtattam, sokat ülök most is, stresszes az életem. Úgy gondolom, hogy az aranyerem kialakulása is köthető a nemi életem kezdetéhez, hiszen rá talán másfél hónapra jelentkezett a viszketés. Fogamzásgátlót szedek, nem óvszerrel védekezünk. Lehetséges, hogy a sperma hozta elő? (Nem voltam szakorvosnál az aranyeremmel, nem látta orvos, a háziorvosom mondta arra a panaszomra, hogy viszket. Az aranyér elleni készítmények enyhítették a viszketést, pár napra meg is szüntették.) Válaszát köszönöm előre is!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A nemi élet, amennyiben csak hüvelyi úton történik behatolás nem okoz aranyeret. Az életmód és táplálkozás a leggyakoribb ok. Fogyasszon bőven folyadékot, mozogjon minden nap legalább fél órát (séta). Naponta vegyen ülőfürdőt és kerülje a helyi irritációt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 21., 21:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: