• Zsírmáj, érfalerősítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ultrahang vizsgálattal zsírmájat és epekövet állapítottak meg nálam. Korábban szedtem koleszterin csökkentőt, ami rendezte a koleszterin szintemet, egy ideje ezt a gyógyszert már nem szedem. Méregtelenítéssel és diétával " meg lehet-e gyógyítani" a zsírmájat? Feltételezem, ha a májból felszabadul a zsír az a vérben megjelenik. Újra szükség lenne-e koleszterin csökkentő szedésére? Az uh leleten még szerepel az is, hogy a pankreas leárnyékolt.Mit jelent ez? Talán azt, hogy nem volt látható teljes egészében a hasnyálmirigy, mert valami eltakarja? Ez kórosnak tekinthető? A vizsgálatot meg kell ismételni? Milyen gyógyszert vagy gyógynövény tartalmú készítményt tudna ajánlani érfalerősítőnek? Magas vérnyomás betegségem is van. Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a hasi ultrahang témában

        Igen, a méregtelenítés és a diéta jó módszer, mellette érdemes megfelelő testmozgást is az életmódba építeni. valamint javasolt a vércukor és vérzsír-értékek vizsgálata is. Koleszterin-csökkentő gyógyszerre akkor lenne szükség, ha ismét magasabb vérzsír-értékek adódnának. A pancreas leárnyékoltsága tényleg azt jelentheti, hogy a gázos belektől nem lehetett a hasnyálmirigyet megítélni, ez egyáltalán nem jelent kórosat. Az érfelerősítés keretén belül több dolog is szóba jön: általánosságban a C és az E-vitaminpótlás, speciálisan visszerességben, aranyeres panaszok esetén a Detralex tabletta lehet alkalmas.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 13:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 18:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: