• Egyfolytában fáj a hasam, a gyógyszerek csak fokozzák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok! Azt szeretnem kerdezni hogy mi okozhatja a hasfajasomat. Már több mint egy éve hogy gyakran fáj a hasam. Van amikor gyengédebben van amikor erősebben. Egy évvel ezelőtt amikor nagyon fájt egyszer és olyan émelygő, ájuldozó érzésem is volt elmentem egy orvoshoz. Megnéztek ecográfon és azt mondták hogy ott látszik hogy van valami de nem kell megműteni és nem is lehet meghatározni hogy mi az. Pár nappal ezelőtt nagyon rosszul voltam mert a háziorvos tanácsára bevettem egy vízhajtót és kiment belőlem az összes víz. Sürgőségire vittek, kaptam perfuziot és egy tablettát. A tablettától nagyon megfájdult a hasam és mondtam is nekik de figyelembe se vettek. A doktornő a kezével megtapogatta a hasam hogy lássa érez-e valami furcsát de azt mondta nincs semmi. Másnap reggel hazaengedtek. Nekem azóta (vasárnap este történt az eset, hétfő reggel engedtek haza) fáj a hasam. Nappal valahogy elvagyok, nincs fájdalom, de nagyon gyengének érzem magam érzem esek össze. Éjjel pedig ha lefekszem fájdalmaim vannak. Van egy gyógyszer amit kellene szedjek mert allergia alapú aszmám van de attól is nagyon fáj a hasam. Ma reggel amikor felébredtem jobban éreztem magam de még mindig gyenge vagyok és émelygek. Félek kimenni mert szédül a fekem és cseng a fülem nehogy elessek. Vajon menjek el egy orvoshoz vizsgáljanak meg mégegyszer? Vagy diétával és pihenéssel elmúlik? Lehet elmegyek és megint nem tudják megmondani mit látnak és ahhoz tényleg nincs kedvem mert kellemetlenül érezném magam ha feleslegesen mennék. Gondolom rák nem lehet mert az nem tartaná bennem a lelket egy évig... Elég stresszes az életem sokat idegeskedek és sírok. Nagyon gyenge jellem vagyok. Valamikor 5 évvel ezelőtt volt gyomorfekélyem de azt akkor kikezeltem. De akkor valahol a gyomor felső részében fájt a hasam most pedig közvetlenül a köldököm mellett fáj bal oldalt és onnan húzódik a fájdalom felfele. Hányingerem is van de a három nap alatt csupán egyetlen egyszer sikerült egy kicsit hányni. Régebben is volt hányingerem de nagyon ritkán sikerül egy picit. Az elmúlt egy évben kétszer vagy háromszor hánytam. Most ebben az elmúlt három napban nagyon gyengének éreztem magam. Éjjel nehezen aludtam el 3 óra körül és reggel volt egy kis belső lázam. Néha melegség jött rám. Ma már jobban érzem magam de nagyon gyenge vagyok. Nagyon szépen megköszönném ha meg tudná írni körülbelül mi bajom lehet és mit tegyek. Válaszát előre is köszönöm, Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Az ágynyugalmat is zavaró hasi fájdalom szervi eredetre utal, emiatt mindképp javaslom, hogy vizsgáltassa ki magát (nem feltétlen sürgősségi osztályon kell kezdeni, ott tényleg csak az akut problémákkal foglalkoznak).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 12:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 16:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: