• Hascsikarás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! Az utóbbi időben szinte rendszeresen előfordul, hogy étkezés után nagyon csikar a hasam, de általában csak reggeli étkezésnél. Bár 1-2 alkalommal már volt olyan, hogy ha reggel nem, akkor a déli evés után 15-20 perc elteltével. Nem tudom mitől lehet, de nagyon kellemetlen. Epekőre műtöttek kb. 4 éve, de nem voltak a műtét után ilyen problémáim. Ez kb. fél éve tart. Nagyon aggaszt, hogy mitől lehet ez. Van, hogy reggel van kemény székletem, és miután reggelizek nem sokra rá hascsikarás és lágyabb széklet. Napközben már nincs panaszom. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a hascsikarás témában

        Tisztelt Kérdező! a leírt tünet funkcionális zavarra utal. Javaslom, hogy vezessen étkezési naplót és jelölje meg a panaszos napokat. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát az étkezésben és alkalmazzon probiotikus kúrát. Sajátítson el stresszkezelési technikát és minden nap mozogjon legalább fél órát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 16:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 20., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: