• Magas GGT érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Édesanyámnál tavaly nyáron diagnosztizáltak vese daganatot, ezért az egyik oldalit el kellett távolítani. A másikban van egy ciszta és egy szintén "nem növekedő" daganat. A műtét óta mégjobban odafigyel arra mit eszik-iszik, májvédőt is szed, mégis a GGT értéke a normál helyett 109. Sehol nem találok arról tájékoztatót, hogy miként lehet ezen az értéken javítani. Kérem segítsem! Nagyon várom válaszát. Köszönettel: Varga Dorottya

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májenzim témában

        Kedves Dorottya! Vegyszer, gyógyszer okozhatja, de emelkedettebb lehet a szintje egyes májbetegségekben, tehát kivizsgálás szükséges, zsír- és fűszerszegény diéta, alkoholtilalom, májvédő szedése javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 19:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: