• Évek óta tartó időszakos gyomorégés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Évek óta tartó időszakos gyomorégéssel szenvedek (évszaktól teljesen független, évi 6--7 alkalom ). Ilyenkor az egész gyomrom ég és ráz a hideg, jellemzően órákon keresztül. Savcsökkentő nem hat, amire kicsit jobb az a No-spa. Étkezéssel nem tudtam kapcsolatba hozni a gyomorégésemet, de tény, hogy ha iszom kávét akkor az ront a helyzeten. Voltam nemrég UH--n, teljesen negatív lett az eredményem. Korábban szedtem Nexium-ot, nem hatott semmit. Rettegek a tükrözéstől, mert még egy apró tablettát is iszonyúan nehezen tudok leküzdeni. Nagyon hálás lennék, ha esetleg tudna tanácsot adni.Köszönöm előre is

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájás témában

        Ha a savcsökkentők nem segítenek, de a No-Spa igen, akkor nem savas eredetű kórképben gondolkodnék (epeuti problémák, esetleg ételallergia is állhat a háttérben), érdemes lenne laborvizsgálatot csinálni valamint megfigyelni, hogy a gyomorfájás nem kötödik-e bizonyos ételek fogyasztásához.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 22:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: