• Kolonoskolpia eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        érdeklödni szeretnék vastagbél tükrözés után leirt eredmény mit jelent mikroszkopos leirás (1) a terminalis ileumban a régionak megfelelö számos payer-plakk látható. a lamina propria mucosaeban közepes erösségü , vegyes lobsejtes beszürödés látható néhány eosinophillel. (2) a nyálkahártya részlet egyike kiszélesedett . a felszin részben sima ,részben villusus .a crypták hámbélése többmagsorossá vált. a magok enyhe alakiváltozatosságot mutatnak. szeptemberben bekell feküdnöm a korházba polip eltávolitás miatt .szeretném tudni hogy zajlik ez ?ha jól értettem az orvostol nekem nem a logó fajta polipom van és 4mm átméröjü. ezt a fajta polipot ellehet távolitani kolonoskopia vizsgálat alatt és nem kell miatta hasi vágás ugye ? pontos válaszát elöre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a kolonoszkópia témában

        Az ilyen méretű polip nyugodtan eltávolítható endoszkóposan, maga a beavatkozás ugyanúgy zajlik, mint a diagnosztikus vastagbéltükrözés, a beteg semmi mást nem észlel belőle. Az idézett szövettani részlet (1) a terminális ileum normál képét mutatja, a másik esetleg polypnak megfelelhet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 12:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 17:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: