• Bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.! Ezelott 1-2 hettel edesapam(51) sulyos hasmenes-hagyas-dehidratlodas miatt a surogossegin kotott ki.Valamilyen etelmergezes vagy virus lehetett, 1-2 napon belul egeszen jol helyrejott.Keszitettek hasi ultrahangot, ahol minden rendben volt kiveve a maja kicsit megnagyobbodott es steatozist allapitottak meg.Vervetel is tortent ahol a bilirubin erteke 3 volt( mertekegyseget sajnos nem tudom).A dr.no azt mondta meg kene ismetelni majd a vizsgalatot.A szeme alatt kicsit meg most is sargas.Kerdesem az lenne hogy Dr.Ur szerint mi lehet a gond?Milyen vizsgalatokat kene vegezni, hogy mar azokkal mehessen a gastroenterologushoz hogy idot nyerjen. Van okunk az aggodalomra vagy okozhatta ez a megterheles ami a szervezetet erte evvel a sulyos hasmenessel? Valaszat koszonom!

        Dr. Plósz János válasza a bilirubin témában

        A mi laborunkban a 3-as serum-bilirubin érték normális. A steatosis hepatis-ra utaló hasi ultrahangos kép igen gyakori elváltozás, aggodalomra nincs ok, ha az egyéb májenzim-értékek normálisak. Ha hasmenése megszűnt, további teendőt a koleszterin- és zsírszegény diétán, rendszeres testmozgáson kívül nem igényel. A hamenés után a minél gyorsabb teljes gyógyulás érdekében érdemes pre- és probiotikumot használni (Progastro825 vagy Protexin)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 08:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: