• Hasmenős, hányós vírus utáni gyomorszáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam esetenként a gyomorszáját fájlalja. Korábban volt egy hasmenős-hányós vírus az oviban, ami átment rajta is. Talán arra datálhatom a fájdalmak megjelenését. Őszinte fiú, bízni lehet benne. Hogyha csak nem ízlene az étel, akkor azt mondaná köszönöm, nem kérek! A gasztroengerológián az ilyenkor szokásos vizsgáslatokat lepörgették. Laktóz, fruktóz negatív, vérnyomás rendben, hasi ultrahang. Minden negatív. A zárót megkapva viszont a vérképe nem tetszik. Lehet, hogy csak kicsikét, de 4 értéke is kilép a referencia-tartományból. MPV 8.6 ref: 9-13 PCT 0.4 ref: 0.17-0.35 PDW 8.9 ref:9-17 Trombocita: 463 ref:104-412 Nem tudok nyugodt lenni, és kiverni a fejemből a gondolatot, hogy ez több, mint aminek látszik és kis idő elteltével azért verni a fejemet a falba, mert nem vettem komolyabban a gyermekem jelzéseit és ennek komoly következményeitől tartok. Értem én most ez alatt, hogy van-e esetleg olyan nem hétköznapi betegség, amelyre még le kellene a teszteket futtatni, mert erre okot adnak ezek az értékek?? Köszönettel: Bánfalviné Bálint Tünde

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorprobléma témában

        Kedves Kérdező! A vérképből kiemelt értékek alapján nem tudok okosat mondani Önnek, mert mindent egyben kell értékelni (a többi adattal együtt). A gyomorszáji fájdalom gyakran savas visszabüfögés miatt szokott kialakulni, amit nem feltétlenül lehet kimutatni hasi UH vagy vérvétel segítségével. Mindenképpen azt mondanám, hogy keressék fel a háziorvosukat, aki ismeri a kisfiát és mondják el ismételten a panaszt. Amennyiben ő indokoltnak tartja, kiegészítheti a vizsgálatokat, vagy megnyugtathatja Önt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 23:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: