• Végbélpolip - Mire számíthatok a műtét után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Felkerestem orvosomat a panaszaimmal és végbélpolipot állapítottak meg nálam. Előrejegyeztek műtétre, de még várom a pontos időpontot. Próbáltam utánanézni részletesen ennek a betegségnek és műtétnek, de pontos információt nem nagyon találtam sajnos. Kérhetnék esetleg segítséget Öntől a témában? Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélpolip, polip műtét témában

        Tisztelt Kérdező! A jóindulatú bélpolipok javarészben kicsik vagy közepes méretűek, és kolonoszkóppal eltávolíthatók. Nagyobb típusait speciális eljárással távolítjuk el. Akkor lehet szükséges a polipok kimetszése, ha ugyan jóindulatú elváltozásról van szó, de szövődményeket okoz, esetleg a családi anamnézis miatt indokolt az eltávolítás a béldaganat elkerülése érdekében. A végbélpolip műtét lényege, hogy a polip az alapjától legyen eltávolítva. A sebészeti beavatkozás során a nyálkahártyát összevarrják. A műtétet követően néhány napig minden széklet után ülőfürdőt kell venni és a helyi irritációt krémmel szükséges kezelni. A műtét után néhány napig valószínűleg a fájdalom fennáll, ami gyógyszeresen uralható. A keményebb széklet elkerülése miatt bő folyadékfogyasztás és székletlazítás is szükséges a lábadozás időszakában.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 13:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 07., 16:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: