• Gyomorhurut vagy nyombélfekély?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly óta szenvedek a gyomrommal evés elött és evés után is. Éhségfájdalmam van, amit néha felvált a teltségérzés.Gyomor RTG borsónyi tapadófoltot mutatott ki a nyombelemen,de a Gastroscop nem mutatta ki.Dg:Pangastritis proximalis dominanciával és erosiókkal a corpus területén HP neg.Lansonét kaptam,de még jobban fájt a gyomrom utána Omeprasolt kaptam ettől sem javultam. Saját magamtól elkezdtem szedni a Ventert,semmi javulás. Újra vissza a gastrora, Qvamatelt írtak fel az orvos megjegyezte, hogy már amiket beszedtem már meg kellett volna gyógyulnom és biztos ideges vagyok.Hozzá kell tennem én soha nem éreztem, hogy a sav marná a gyomromat vagy a nyelőcsövemet.Van egy régóta diagnosztizált nyakánál megtört epehólyagom és szeretném kérdezni ez okozhatja vagy fenntarthatja a tüneteket?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorégés témában

        Kedves Kérdező!

        A collumnál megtört epehólyag anatómiai variáns, panaszokat nem kell, hogy okozzon. A gyomor- ill. nyombélfekélyt a sav jelenléte okozza, sav hiányában nem alakul ki, akár érez savat, akár nem. Javaslom, hogy a gyógyszeres terápia mellett az életmód egészségesebbé tételét (Rendszeres, gyakori, nyugodt étkezés. Reggeli, ebéd, minden nap. Salvus víz, probiotikumok.)

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-03 21:28:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: