• Bélgyulladás???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Dr. Plósz János, a dolog kb. 5 hónapja kezdődött székrekedéssel, reflux miattt kórházban voltam, utána lett ez a problémám. Aztán alhasi égő, szúró fájdalom jelentkezett, (mindkét petefészek tele van cisztával, nem tudod ez számít-e) most időnként narancssárga nyákos széklet, széklet vér vizsgálat volt negatív lett. Fájnak a térdeim, hol a derekam, hol a combom, hátam, mikor hol. Ön szerint indolkolt lenne egy vastagbéltükrözés? Egy utolsó kérdés:csak a tükrözés mutatja ki az esetleges bélgyulladást, más módszer erre nincs? Köszönettel és tisztelettel: SzT

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        Ha hasmenése nincs, komoly vastagbél-gyulladás szinte kizárható. A vastagbél-gyulladás azonban tényleg vastagbél-tükrözés során diagnosztizálható (rutinszerűen használt más megbízható módszer jelenleg nincs). Első körben könnyű-vegyes diétát, rendszeres testmozgást, pre- és probiotikum (Progastro825) kúraszerű használatát javasolnám. Ha panaszai emellett sem szűnnek, érdemes további kivizsgálásba fogni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 14:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 16:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: