• Rektális vérzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb. 4 hónapja fordult elő először, hogy a székletem nagyobb mennyiségű friss vérrel együtt távozott; ez akkor eseti volt, másnap már minden rendben volt. Nem a székletem volt véres, a vér csak kísérő volt. Sem alhasi, sem egyéb fájdalommal nem járt, és a látható aranyeret is kizárnám. 2 napja újra észleltem, bár kevesebb vérrel járt, tegnap azonban már ismét sok vért láttam. Továbbra sem fáj semmim, a közérzetem jó, a székletem normális állagú és méretű. Kizárólag széklet ürítéskor jelentkezik a vérzés, sem előtte, sem utána még csak nem is pecsétel. A vérképemmel sem lehet baj, mert rendszeres véradó vagyok. Egészséges ember vagyok, emésztési gondjaim sem voltak soha. Nagyon megrémültem, mit tegyek?

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél-vérzés témában

        Tisztelt Kérdező! Végbélrepedésre utalnak a panaszok. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Kerülje a helyi irritációt. Helyileg hazsnáljon aranyér elleni krémet és alkalmazzon probiotikus kúrát és székletlazítót. Amennyiben nincs javulás háziorvosánál fizikális vizsgálat indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 10:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: