• Kontaminált vékonybél szindrómából kialakulhat IBS?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Nő/ Úr... Sajnos tavaly novemberben állapították meg nálam a kontaminált vékonybél szindrómát...Supplint szedtem rá,elmúlt...egyszer visszatért február környékén....nem mondták,hogy visszatérhet akkor még...aztán mondták,hogy kezdjem megint el a kezelést...akkor megint elmúlt....mostanság ismét visszatérő és sajnos most a Supplin sem igazán segít....Júniusban sikerült ennem egy elég zsíros pörköltet és bedurrant tőle a pocim...azóta nem jön rendbe....pedig rendszeresen étkezem....csak a Probinult nem sikerült kiváltanom még.Előfordult,hogy teljesen méregzöld volt a székletem...és az epém is fájt egy ideig. Miért nem jön rendbe?....Kellemetlen...sokszor félek,hogy bármerre megyek,mert begörcsölök,de mint az állat...nagyon nagyon erős görcsök....és megy a hasam egyfolytában... Valami még mindig nincs rendben...és nem értem,hogy miért..H2 kilégzési tesztet csináltak rajtam,akkor derült ki a a kont.vékonybeles szindrómám...előtte gyomortükröztek a sok savam miatt....ezek a savas problémák mind elmúltak...és most maradt a hasmenés..IBS kialakulhatott közben??? Hogy tudom meg,hogy IBS-e vagy sem?Mivel állapítják meg ezt nekem??? Mit tegyek,hogy ne legyen állandó hasmenésem????Ha Probinult iszok akkor jobb lesz?: Esetleg tudna nekem egy jó magánorvost Szeged környékén,aki megtudna gyógyítani?? Béltükrözés kizárt nálam...a gyomortükrözéssel is megszenvedtem....valami más módja biztosan van... Köszönettel Nusi (Sürgős lenne....)

        Dr. Szigeti Nóra válasza a Kontaminált vékonybél szindróma, IBS témában

        Kedves Kérdező! Lehet, hogy ismét kontaminált vékonybél szindrómája van-kilégzési teszttel eldönthető, de valóban lehetséges, hogy IBS alakult ki. Mivel ez egy funkcionális kórkép, néhány - egyéb betegséget kizáró - vizsgálat (labor, UH stb.) után kizárásos diagnózisként állítható fel.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. július 31., 18:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: