• Éles fájdalom időről időre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy pár éve vettem észre, hogy időről időre éles, szúró fájdalmat érzek a derekam alatt kb. 10 centivel belül, a bélrendszeremben, a végbéltől felfelé kb. 10 centire. Van, hogy havonta jelentkezik, van, hogy félévente, van, hogy heti kétszer. Ez változó, nincs megfigyelhető rendszeresség. Ez a fájdalom kb. 10-15 másodpercig tart és meg kell kapaszkodnom valamiben, hogy kibírjam és ne sikítsak. Ahogy jön, úgy megy, hirtelen. Nincs székelési problémám, sem aranyerem, sem egyéb elváltozás. Mi lehet ez? Érdemes lenne elmennem belgyógyászatra? Mivel a fájdalom nem állandó, nem tudnám ott helyben produkálni a rendelőben a tüneteket. Köszönöm előre is a választ! Krisztina

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Az éles, hasitó fájdalom oka lehet urológiai (kövesség), nőgyógyászat (endometriosis,stb.), reumatológiai (deréktáji gerinc probléma) vagy belgyógyászati (ez a legkevésbé valószínű a fájdalom élessége illetve a járulékos panaszok hiánya miatt).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 31., 16:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: