• Vitaminhiány?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Mostanában rejtélyes fájdalmak jelentek meg a testemben. Először csak a jobb arcom görcsölt (fogaim rendben) aztán a bal lábam combtól végig, majd a kezeim. Olyan, mintha görcs húzná, és sajog. Az idegek,és erek is fájnak.A térdem és a csuklóm is recseg fáj. A térdemben szúró fájdalom van, nem tudok ráállni hosszú időre, és a combjaim is olyan gyengék, hogy guggolásból nem tudok felállni. A kardiológus szerint edzetlen a szívem, pedig régen kocogni jártam. Most a kisebb fizikai terhelés is lefáraszt. A terheléses EKG-t az első szintig bírtam. 6 éve tej és szójamentes diétán vagyok(IBS) Lehet ez valami vitaminhiány ? Tartok tőle, hogy nem jól szívódnak fel a szükséges tápanyagok.Sajnos a tablettákat valamiért nem jól tolerálom, mert a májamnál duzzanat lesz. Ilyen esetben írathatok fel injekciókúrát? Vagy ez inkább gerinc eredetű fájdalom? Igaz a bal sarkamat kb 1 éve ütöttem meg, és még azóta is fáj. Elfertőződhetett talán?És tény ha megütöm a csontom bárhol nehezebben múlik a fájdalom, mint régen. Mi a vizsgálat menete, hogy kiderüljön mi a baj? Kérem segítsen, mert 36 évesen nem szeretnék mozgáskorlátozott lenni!! Válaszát köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a IBS, vitamin, izomgyengeség témában

        A bal sarok fájdalma miatt nem gyulladásra gondolnék (ez lázzal, duzzanattal is járna), viszont a sarokcsont sérülés nagyon lassan és nehezen gyógyul, így érdemes lehet megröntgeneztetni. A felszívódási zavarra egy vérvétellel lehet következtetni, ha erre utaló jelek vannak, ebben az irányban tovább vizsgálódni (lisztérzékenység?). Injectios formában csak bizonyos vitaminok léteznek, mindent lefedő injectios készítmény nincs, így én inkább tablettás vagy kapszulás multivitamin-készítményt valamint Q10 koenzim szedését javasolnám.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 31., 15:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: