• Anyagcserezavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Szeretnék választ kapni arra hogy mi az hogy anyagcserezavar? Már második orvos mondta nekem hogy valószínű anyagcserezavarom van, de nem tudom hogy az mi és mi a teendő. A problémáim a következőek: erős hajhullás, bőrviszketés a testen mindig más és más tájékon,és a talpam állandó viszketése, visszatérő hasi görcs, és szinte állandó székletürítési gondok, súlyprobléma,valamint még olyan problémám van hogy a szívmonitor magas vérnyomást állapított meg a szívemben, de én mindig alacsony vérnyomást mérek és állandóan aluszékony vagyok. Köszönöm szépen a segítségét! Tisztelettel: Tímea

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a anyagcserebetegség témában

        Kedves Kérdező! Az anyagcsere zavar ezer féle problémát takarhat. Mivel bár sok mindent leírt, de elég sok tény hiányzik még Önről, amit egy fizikális vizsgálat kideríthet, mindenképpen érdemes elmennie személyesen endokrinológushoz, hogy kizárja pl. a pajzsmirigy megbetegedést, a diabetest vagy esetleg a metabolikus szindrómát.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. július 27., 10:42; Megválaszolva: 2011. július 28., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: