• Hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Weborvos! 11 éves kisfiamnak nagyon sokszor hányingere van minden ok nélkül. Nem ételtől vagy innivalótól, hanem egyik percben még semmi baja, a másikban már mondja,hogy hányingere van. Voltunk vérvételen, székletvizsgálaton, de helicobater nem volt a székletben. A gyerekorvos azt mondta szedjen B6 vitamint. Szerintem azért ezzel nincs megoldva! Milyen vizsgálatot javasolna esetleg, vagy milyen gyógyszert, hogy megszűnjön véglegesen a probléma. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a hányinger témában

        Kedves Kérdező! A háttérben állhat szervi és pszichés ok is, de ennek kizárásához érdemes gastroenterológus vizsgálatát kérni és szükség esetén ő javasol kórházi kivizsgálást (pl. 24 órás ph mérést). Sokszor a megfigyelés is segít abban, hogy el lehessen dönteni, hogy nem esetleg egy úgyenevezett hasi migrén áll-e a háttérben.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. július 26., 18:52; Megválaszolva: 2011. július 28., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: