• Székelési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        9 éves kisfiamnak komolyabb székelési problémái nem voltak. Óvodás korában vettem észre, hogy az oviban sosem kakilt, hanem mindig "hazahozta". Ezen kívül nem volt semmi jele annak, hogy ezen a területen valamilyen problémánk lenne. Pár hónapja azonban komoly aggályaim vannak. Először az tűnt fel, hogy fürdés után apró székletdarabokat találtam a kádban. Mivel kiderült, hogy fürdés előtt éppen kakilt, gondoltam, hogy csak nem törölte meg rendesen. Most viszont már ő maga jelzett, hogy nem tudja, hogy mi van, mert fürdés előtt nem kakilt és mégis tele van a kád kakidarabokkal és ő nem emlékszik rá, hogy neki kakilnia kellett volna. A kérdésem az lenne, hogy lehet ez szervi probléma, vagy pszichés eredetű, vagy csak úgy elgondolkodik, hogy észre sem veszi, hogy mi történt? Mit tudok tenni?

        Dr. Bánfalvy Péter válasza a székelési inkontinencia témában

        Kedves Asszonyom! Ennek eldöntése így, a gyermeke elmondása alapján lehetetlen. Lehet, hogy az erős visszatartás miatt bennmaradt széklet a kád melegének lazító és figyelemelterelő hatása miatt automatikusan távozik. Ha nyugodt, vakációs, nem visszatartós időben is jelentkezik a probléma, mindenképpen ki kell vizsgáltatni (gyermekgasztroenterológusnál), ha csak ovis időben, gyermekpszichológussal kell beszélni.


        Dr. Bánfalvy Péter
        proktológus

        Dr. Bánfalvy Péter

        Kérdés: 2011. július 24., 23:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: