• Hasmenès antibiotikumos kezelès utàn

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        èdesanyàm antibiotimukos kezelèst kapott kb. 2 honapja ahogy a tabl. beszedte, nem kapott mellè probiotikumot s ö sem evett joghurtot erös hasmenèse lett ami mèg most is reszben tart, Diètàzott, kb 3 hete szedi a "normaflort" probiotikumot, kb 1 hètig szedet immodiumot - vèrkèp jo - szèklet labor jo , vèrszegèny: erre szedi a vas Tbl / Magnèziumot a görcsök ellen, Exforge 5mg a vèrnyomàsàra, minden màsnap egy aspirin 100 tbl vesz be. csak talà 6-8 napja kezd javulni az àllapota. Most mèg Klion Tbl. is kapott 1 x naponta kell hopgy szedje. Ez utobbit nem tudom, hogy szedje-e mivel a szèklet Labor negativ fertözès nincs ès az exforg tbl. màr volt problema ( Amlodipin) ödèmàt kapott a tszàjüregbe - a hasznàlati utmutaton a klion tabl is ilyen estleges mellèk hatàa lèphet-e fel ?

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés, antibiotikum témában

        A Klion sokszor használ a postantibiotikus hasmenés esetén, és ritkán okoz mellékhatásokat (a Klion képes azon baktériumok elpusztítására is, amit rutinszerűen nem vizsgálnak széklettenyésztés során), így ezt én is javaslom. A Normaflore helyett viszont inkább kombinált pre- és probiotikum alkalmazását javasolnám (Progastro825 vagy Protexin) legalább 1 hónapos időtartamban.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 24., 11:02; Megválaszolva: 2011. július 25., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: