• Haemangioma májban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        7 hónapos kisfiam májában hasi ultrahang során a májában haemangiomát diagnosztizáltak./Az egyébként normális nagyságú és echostrutúrájú hepar centrumában 4. segmentumban egy 25*18 mm nagyságú hyperreflektív solid képlet van, megy legnagyobb valószínűséggel haemangiomának felel meg/. Labor eredménye rendben volt. Kérem segítsen, hogy milyen kockázata van ennek? Mire kell vigyáznunk? Hogyan gyógyítható? Van e esély, hogy visszafejlődik? Számomra nagyon nagynak tűnik...de nem vagyok orvos. Kérem segítsen, Köszönöm előre válaszát

        Dr. Molnár Anna válasza a Haemangioma májban témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben gyermeke vizsgáló orvosa a májban észlelt elváltozást haemangiomának tartja (ha az UH, nem ad biztos diagnózist hasi CT felvétel készítése javasolt!), a laborok (beleértve a tumor markereket, mint pl.AFP referencia tartományon belüliek), aggodalomra nincsen oka! Májban gyakran fordul elő haemangioma (ún. érgomolyag), legtöbbször ártalmatlan elváltozás, mérete gyakran csökken, a továbbiakban rendszeres hasi UH-gal történő követést igényel!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. július 22., 19:17; Megválaszolva: 2011. július 25., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: