• Mit tegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Válaszát köszönöm! Az már biztos számomra, hogy az édesapám pitvarfibrilációját könnyen megállapította volna a háziorvos. Jelenleg már több orvos is megvizsgálta / kardiológus, volt hasi uh, röntgen, CT, belgyógyász/ , és egyik sem érti, hogy miért nem derült ki a betegsége, mivel az orvosok szerint ez már évek óta tart. A kérdésem az lenne, hogy az apukám közgyógyellátásra kap májgyógyszert, de öt már 9 éve senki sem vizsgálta meg. Nem volt vérvétel, vérnyomásmérés, stb. semmi. Hogyan lehet az, hogy ö minden hónapban lemegy az orvoshoz, az orvos vizsgálat nélkül, legtöbb esetben a nővér / ezt már most én is tapasztaltam/ írja ki a gyógyszereket. Közgyógynál nem kötelező a fél éves kontroll? Hogy lehet valakinek olyan betegsége, amire közgyógy. jár orvosi kontroll nélkül. A lányom I. tip. cukorbeteg, és 3-rom havonként kell orvosi kontrollra menni. Édesapám beutalóira a háziorvos alapbetegségnek nem tudott semmit sem írni. Ez hogy lehet? közel 9 éve szedi a máj gyógyszereket, a jelenlegi orvosok szerint feleslegesen, mivel semmi baja a májának. Ezt támassza alá a hasi UH.is, és a vérkép is. Én még mindig csak azt szeretném megtudni, hogy miért nem volt az édesapámnál vizsgálat. Elnézést én nem akarom bántani az orvosokat, de az apám úgy kap gyógyszert, hogy állítólag azt nem is kellene szednie, és még egy vérnyomásmérése sem volt 9 éve. Ez hogy lehet. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a közgyógy témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszeres javaslat, mint írta az előző levélben, valamilyen hasi műtét után történt. Anélkül, hogy mi volt az oka és milyen gyógyszert szed, nem tudok véleményt mondani a gyógyszerszedés szükségességéről. Ha az elvégzett vizsgálatok és a kórházi orvos véleménye alapján nem szükséges a korábban szedett gyógyszer, akkor azt nyugodtan hagyja el az édesapja. A közgyógyellátási jogosultság alapja a rendszeres gyógyszerszedés szükségessége. Ez ebben az esetben fennállt, bár valóban időnként ajánlatos ellenőrző vizsgálatot végezni. Cukorbetegség esetén mindenképpen szükséges a rendszeres kontroll vizsgálat.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 22., 18:32; Megválaszolva: 2011. július 25., 08:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: