• Sárgás vizes hasmenés két évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Honlapjukon olvastam a kedves felhívást, hogy feltehetem kérdésemet. Tudom, hogy minden vélemény és diagnózis a beteg személyes vizsgálata után lehetséges, de nagyon kétségbe vagyok esve. 2 éves kislányomnál két hete kezdődött egy probléma. Széklete igen laza lett, sárgás, napi 1-2x. Majd kb. 10 nap után hasmenése lett, ami nagyon komoly fájdalmakkal, fröcskölő, nagyon híg, egyre gyakoribb széklettel járt. Ebből két napig láza is volt. Normaflort és Enterolt kapott, de még most az 5. nap végére sem múlt el. Két napja adok neki Smecta-t, de most is csak az első 8 naphoz hasonló igen laza széklet állt elő, és még mindig nagyon gyakran van ingere. 2 napig a WC-ről fel sem akart állni, állandó ingere volt. Fájdalmai úgy tűnik csökkentek és ritkultak, de mindig görcs jelzi a következő rohamot. Úgy tűnik puffad is, illetve evés- ivás után nagyon hamar mennie kell. Most a közérzete, hangulata visszatérni látszik, de megint kezd a hőemelkedése visszatérni. Kezdettől attól félek, hogy nem fertőzése, hanem valamilyen krónikus betegsége van. Hozzá tartozik még, hogy nem eszik valami jól máskor sem, most pedig szinte egyáltalán nem. Még szopik. Talán számít még, hogy a probléma előtt két hétig igen kemény széklete volt, előtte egy hétig pedig nem volt, kúppal kellett segítenem neki. Korábban semmi ilyen gondunk nem volt. Egy hónapja voltunk hasi ultrahangon, ahol semmit nem említettek. Utóbbi vizeletiben acetont találtak. Kérem legyenek szívesek valamilyen véleményt mondani, mivel minden orvos csak a fertőzést emlegeti. (Persze örülök, ha Önök is.) Köszönettel Kosik Edina

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Edina! Ez valóban lehet fertőzés, de ahhoz nem ártana széklettenyésztésre elküldeni vizsgálatot az ÁNTSZ-be, hogy erről megbizonyosodjanak. Ha az negatív akkor viszont érdemes tovább kutakodni táplálékallergia irányában gasztroenterológia szakrendelésen. Javaslom, hogy adjanak kislányuknak Protexin restore-t napi 1x1 tasakkal illetve Sodioralt napi 2x1 tasakkal ez a folyamat gyógyulásában sokat segíthet. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekrovos


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 19., 21:59; Megválaszolva: 2011. július 21., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: