• IBS tünetek??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Dr. Plósz János! A kérdésem az lenne, hogy okozhat-e az irritábilis bél szindróma mozgásszervi tüneteket. Több tanulmányt olvastam miszerint igen okozhat, de egy szakembertől szeretném tudni, az a biztos. Nekem ilyen jellegű fájdalmaim vannak, több mint két hónapja, kismedencei fájdalom, derékfájás, combfájdalom, néha a térdeim , emelett fájdalmas a közösülés is, ami eddig nem volt jellemző. Fontos: a nőgyógyász szerint minden rendben van. Lehet ibs-nél olyan erős a fájdalom, hogy meg kellett állnom séta közben, mert nem bírtam tovább menni, aztán pár perc múlva elmúlt. Székrekedés, reggeli sürgető székelés, nyálkás széklet fennáll. Így látatlanba mire gondol, mire utalhatnak a tüneteim? Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a IBS témában

        Az IBS véleményem szerint nem okoz mozgásszervi tüneteket (nem gyulladásos kórkép). A székrekedés okozhat nyálkás székletet, de a kismedencei illetve közösülés során tapasztalt fájdalom nem lenne igazán jellemző IBS-re. Bennem első körben endometriosis lehetősége vagy a deréktáji gerinc betegsége merülne fel.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 18., 16:09; Megválaszolva: 2011. július 20., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: