• Aranyér és/vagy Prosztata? [alhasi szúrás, véres széklet, vizeleés közben csípő/szúró érzés, viszketés] (20F)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! Bele is vágnék a közepébe. Fontos tudni valók: - 20 éves vagyok, fiú/férfi - nem sportolok - ülő munkát végzek (számítógép) - szexuális viszonyom nem volt (szűz vagyok) 1. Utóbbi időben meghíztam, ami betudható a mozgás szegény életmódomra. Egy pár hónapja szúrást éreztem az alhasamnál! Ez váltakozva (rendszertelenül: rövidebb-hosszabb kihagyásokkal) többször is előfordult, valamikor csak kicsit valamikor kifejezetten fájt! Úgy gondoltam, hogy ez is a hirtelen hízás miatt van. 2. Utána jártam az interneten és mindenhol riogató írásokat olvasok, amiktől bevallom megijedtem. Az írják ARANYÉR! Megkérdeztem a szüleimet, hogy nekik volt-e és visszamenőleg volt-e ilyen a családunkba. A válasz: nem. Kicsit megnyugodtam... 3. Egyszer felfigyeltem arra, hogy véres a székletem. Ez is az aranyeret igazolja (az internet szerint!). Ezt nem mondtam el a szüleimnek, mert nem éppen a legkedvesebb téma és hát... félek is, na! :( Vérezni eddig nem igen vérzett, elég ritkán (az alhasi szúrásokhoz képest) 3-4-szer, eddig. 4. Ismét egy probléma. Elkezdett csípni a péniszem (makkom vagy a körül), amikor vizelek. Ijesztő! :( Ez pedig a PROSZTATÁT igazolja! Mondom, na ne! ... 5. Néha viszket a végbélnyílásom körül, de ez ritka! :( Kérdések: - Lehetséges, hogy Prosztatám és Aranyerem is van ilyen idős koromba, méghozzá egyszerre? - Van valamilyen kezelés erre? Félek mindenféle műtéti beavatkozástól! :( - Mit ajánl, mit tegyek? Merre menjek? Mit keressek fel először? Milyen problémával forduljak és hova? - Még nem volt soha műtétem, kórházba se kellett mennem! Nem szoktam orvoshoz fordulni, eddig nem volt még semmi bajom (max. megfázás, meg hasonlók, amit tudok magam is orvosolni)! De ez most nagyon megijesztett! Szüleimnek nem merek szólni, de úgy érzem, én meg nem vagyok elég talpraesett ebben az ügyben. Tudom ciki, hogy 20 évesen ilyen vagyok, de mondjuk úgy, későn érő típus vagyok! - Ha elkerülhetetlen a kórház meg minden egyéb, akkor hol tájékozódhatok, mikre készüljek fel? A Doktor Úr/Nő válaszát előre is köszönöm, Gábor

        Dr. Bánfalvy Péter válasza a aranyér témában

        Kedves Gábor! A panaszai nem biztos, hogy összefüggnek, ha igen, leginkább valamilyen (gombás) fertőzésből adódhatnak (de ez csak egy tipp). A panaszait 5-10 fajta betegség is okozhatja (ha egy program nem működik a gépen, maga sem tudja rávágni, hogy tuti, ez a gond), ezért ha nem válik panaszmentessé, javaslom mutassa meg magát urológusnak és proktológusnak (elöl és hátul lévő dolgokhoz). Üdv: dr. Bánfalvi Péter


        Dr. Bánfalvy Péter
        proktológus

        Dr. Bánfalvy Péter

        Kérdés: 2011. július 17., 04:06; Megválaszolva: 2011. július 20., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: