• Colitis ulcerosa, Crohn-betegség???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!Elnézést a sok kérdésért,az orvosomtól már nem igazán merek kérdezni,mert teljesen hülyének néz....pedig mindent elmondhatna,akár 2x is,de nem..... előzmény:Üdv!Írtam már önöknek több levelet is,mindig kaptam választ,ezúton is nagyon köszönöm!Ismét lenne egy kérdésem,ahogy javasolták,több rostot fogyasztok,próbálok minden nap mozogni.Ahogy mondták,vastagbél funkcionális zavara még most is meg van,van amikor a tünetek(véres,nyálkás széklet) visszajönnek,de van amikor nyomuk sincs.Illetve végbélberepedés vagy aranyér is lehet,posterizan kenőcsöt használok és most el kezdtem szedni a detralexet,miután a tünetek megint meg jelentek.és 2 szem detralex után már el is múltak,semmi tünet.Most ez mit jelent?azt gondolom hogy nem kell komoly bajra gondolni,mert 1 hete vért is vettek,minden rendben volt,májfunkció emelkedésem is volt télen,de már normál értéket mutatott,szóval tényleg minden jó.Ha jól tudom a detralex érfal erősítő,akkor csak aranyér vagy végbélberepedés okozza ezt a nyálkás véres székletet? Köszönöm a választ előre is!ui:proktológusnál is voltunk,ő is ezt javasolta,hogy szedjem a detralexet,ha nem szűnik a vérzés,akkor menjek vissza." Kaptam is választ,amit nagyon köszönök!A héten voltam proktológiai vizsgálaton,és érdekes módon semmit sem talált,enyhe vénatágulaton kívül,a nyálkahártyám is teljesen szép,aktív vérzésre utaló jel nincs....fölirt Mucofalk port,azt kell szednem,a detralexet pedig el kell hagynom,a leavolacot is.Mellette szedem a vasgyógyszert,mert vérvétel mutatta hogy kevés a vasam.Van aki aztmondja hogy colitis ulcerosám van vagy crohn betegségem,mert vashiánnyal és bélpanaszokkal jár.....de a colitisnek és a crohn betegségnek hasmenés a legfőbb tünete ha jól tudom.Ezért is gondolom hogy ez kizárt.A széklettenyésztés is kimutatta volna,mert vmilyen összefüggésben áll a clostridium difficile-vel,vagy rosszul tudom???Önök szerint lehet colitis ulcerosa vagy crohn betegségem?ja és véres székletem 3 napja volt utoljára,de posterizan kenőcs és a detralex rendbe hozhatta szerintem.vagy fentről jöhet a véres nyálka?????Vagy a funkcionális zavarnak ilyen tünetei is lehetnek,mert biztos hogy emésztési zavar,mert majdnem mindig úgy érzem magam,mint aki elrontotta volna a hasát,fehér lepedékes a nyelvem.Előre is várom a válaszukat!Üdv.Bence

        Dr. Plósz János válasza a colitis ulcerosa, Chron-betegség témában

        Az emésztési zavar miatt érdemes kúraszerűen pre- és probiotikumot fogyasztani (Progastro825 vagy Protexin). A Clostridium difficile antibiotikum kezelés követően jelentkező hasmenésért felelős. A colitis ulcerosa valóban elképzelhetetlen hasmenés hiányában, a Crohn-betegség azonban nem feltétlenül okoz komoly hasmenést (főleg akkor nem, ha vékonybél-érintettséggel jár, de ekkor vérzést sem okoz). A hasi panaszok és a vashiány miatt én inkább lisztérzékenységre gondolnék (vérvétellel kizárható vagy megerősíthető). A Detralex szedhető akár folyamatosan is (vénafal-erősítő hatású) illetve ha a székletet sokerül rendezni, az aranyeres problémák is meg fognak szűnni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 15., 13:03; Megválaszolva: 2011. július 16., 16:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: