• Vastagbélpolip

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ÜDVÖZLÖM! SZERETNÉK TANÁCSOT KÉRNI. 30ÉVES NŐ VAGYOK ,2 KISBABÁVAL-1ÉVES,3ÉVES MÁJUS ELEJE ÓTA VÉRES-NYÁKOS VOLT A SZÉKLETEM.A HÁZIDOKIM AZT MONDTA NE AGGÓDJAK,ARANYÉR. MIVEL VOLT MÁR ARANYEREM,VOLT ELKÉPZELÉSEM RÓLA,HOGY MILYEN AZ ARANYERES VÉRZÉS,AZONBAN EZ NEM OLYAN VOLT. ÉN JÁRTAM UTÁNA MAGÁNÚTON,HOGY DERÍTSÜK MÁR KI MI IS EZ. MINDEN LELETEM NEGATÍV LETT -HASI UH -VÉRKÉP/EGYEDÜL A VÉRSÜLLYEDÉSEM VOLT MAGAS -NÉZTEK EGY CEA SZINTET IS ,AMI 1,5LETT ÉS ÍGY AZ TELJESEN NORMÁL SZINTEN VOLT MIVEL HOL VOLT A SZÉKLETEMBEN TOVÁBBRA IS VÉRES NYÁK,HOL NEM,ÍGY COLONOSCOPIÁT KELLETT CSINÁLNI. 1CM-ES POLIPOT SZEDTEK LE A VASTAGBÉL ÉS VÉGBÉL TALÁLKOZÁSÁNÁL,AMIT SZÖVETTANRA KÜLDTEK. MOST ENNEK VÁROM AZ EREDMÉNYÉT. SAJNOS AZ ÉN ANYUKÁM ÁGÁN SZINTE MINDENKINEK VASTAGBÉLRÁKJA VOLT. KÉRDÉSEIM: -MENNYI IDŐ ALATT ALAKUL KI A POLIP ILYEN MÉRETRE KB.? -GONDOLOM JAVASOLT EZ A VIZSGÁLAT IDŐNKÉNTI ELVÉGZÉSE.MENNYI IDŐKÖZÖNKÉNT? -EZ NEM RÁK UGYE?CSAK AZT MEGELŐZŐ ÁLLAPOT? -30ÉVESEN NEM KORAI MÉG EZ? -NEM LEHET EZ ELLEN VÉDEKEZNI VALAHOGY?ÉTEL,GYÓGYSZER?-------RÁADÁSUL ÉN VILÁG ÉLETEMBEN ROSTOSAT ETTEM NAGYON GYAKRAN:ROZSOS DOLGOK,RENGETEG GYÜMÖLCS,ZÖLDSÉG ÉS EMELLETT RENGETEGET SPORTOLOK,TEHÁT NEM ÉLEK TUNYÁN ÚGYMOND NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZT. EGY AGGÓDÓ 2 GYERMEKES ANYUKA

        Dr. Plósz János válasza a vastagbél polip témában

        Az 1 cm-es polyp kialakulása néhány évet vehet igénybe. A vastagbélpolypot még általában jóindulatú elváltozások, de a konkrét eredményt a szövettan adja meg. Követés mindenképp szükséges, ennek intenzitása szintén a szövettan függvénye (általában 1-3 évente).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 13., 15:38; Megválaszolva: 2011. július 14., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: