• Véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! Székletemen többször (2 havonta 1-2 alkalommal) veszem észre, hogy véres a külseje. Általában akkor van ilyen mikor szorulásom van vagy éppen vastag végtermék van! Ilyenkor érzek egy kis fájdalmat kinyomáskor! Végigolvastam a fórumot és azt szűrtem le, hogy remélhetőleg csak aranyér vagy végbélrepedés jöhet szóba! Diák vagyok még, ezért elég sokat ülök. Mozogni keveset mozgok, tejet rengeteget iszok, gyümölcsöt keveset eszek. Székelni rendszeresen járok. Vérvételre rendszeresen járok ugyanis kevés a trombochyta szintem és kicsit nagyobb a lépem! Mit kellene tennem?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a véres széklet témában

        Kedves Kérdező! Alapja lehet a problémának a vérzékenységi hajlam, illetve hozzájárulhat aranyeresség vagy végbél-repedés, használjon aranyér kúpot, lazítsa a székletet, és ha nem javul, keressen fel proktológust, illetve a trombocyta számot is érdemes ellenőriztetnie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 13., 15:06; Megválaszolva: 2011. július 14., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: