• Alkohol allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő Három-négy hónapja állhat fenn a panasz. Minimális alkohol mennyiség után(1 sör) másnap vagy pár óra elteltével 1-2szeri hasmenés következik. Mondjuk az tény, hogy még sör nélkülözését nem próbáltam meg, de szerintem a bor után is ez következne. Betudtam rúgni 3-4 sörtől, de ezelőtt ez nem okozott problémát. Lényegében ez az egész fél nap alatt elmúlik, vagy még annyi se. Utána következő étkezés, cigizés, nem vált ki hasonló tünetet. Alkohol fogyasztás előtt természetesen napi rendszeres étkezés az megvan, nem üres gyomorral. Remélem minden szükséges információt leírtam.

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Az alkohol és lebomlási termékei befolyásolhatják a bélmotilitást valamint a sör is tartalmazhat olyan összetevőket, melyek a másnapi hasmenést okozhatják. Javaslom, próbálja meg pre- és probiotikumok kúraszerű használatát (Progastro825, Protexin), egyen rendszeresen (lassan, nyugodtan), próbálja meg elhagyni a dohányzást.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 12., 13:55; Megválaszolva: 2011. július 13., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: