• Endometriózis vagy IBS?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, pár hónapja szúrkáló, görcsös alhasi fájdalommal küszködök, ez gyakran párosul derékfájással, hátfájással, combbfájdalommal. Mikor mi. Reggelente székrekedés vagy ritkábban hasmenés. Nőgyógyászom megállapított, hogy mind a két petefészkem tele van apró cisztákkal. Vérképem teljesen jó. Nem tudom mi lehet a baj, lehet, hogy endometriózis vagy inkább IBS-re utalnak a tünetek?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Kedves Kérdező! Az endometriózis laparoszkópos vizsgálat után kimondható diagnózis, ezt a tünetek alapján megállapítani vagy kizárni nem lehet. A panaszai megfelelhetnek IBS-nek. Érdemes lenne sok rostot, bő folyadékot fogyasztania, probiotikum, Dicetel szedése már így látatlanban is javasolt. Illetve ha a nőgyógyászati vizsgálat nem friss, akkor azt megismételni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 11., 17:40; Megválaszolva: 2011. július 12., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: