• Hasnyálmirigy jóindulatú daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék segítséget kérni. Pár nappal ezelőtt egy gasztroenterológiai vizsgálat alatt, találtak egy csomót a has bal oldalán, javasoltak egy hasi ultrahangot. A hasi ultrahang vizsgálaton, jóindulatú (nincs benne keringés), hasnyálmirigy daganatot diagnosztizáltak, és javasoltak egy hasi ct-t. A vizsgálat eredményét csatoltam. Kérdésem az lenne, mennyire komoly a dolog? Hasi ct után milyen orvoshoz kell forduljak? Belgyógyászat vagy onkológia? 34 éves vagyok, olvastam interneten, hogy ez a betegség főleg 50 éves kor felett gyakori. Mik az esélyeim? Lehetséges, hogy nem daganat, esetleg gyulladás? Mindenképpen műteni kell? Kihez kell forduljak, hogy minél előbb kapjak időpontot hasi ctre? Válaszukat előre is köszönöm

        Dr. Boros Miklós válasza a hasnyálmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! A CT valóban indokolt és a kivizsgálást belgyógyász-gasztroenterológus végzi. Legyen hasnyálmirigy funkció és vércukor ellenőrzés. A cysta kialalulásának okairól nincs eddig semmilyen információ így a betegségről sem lehet többet írni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 09., 06:11; Megválaszolva: 2011. július 11., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: