• Hasi fájdalom, székelési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Segítségét kérném! Korábban rendszertelenül táplálkoztam, kb. 1-1,5 hete rátértem a napi 5x-i étkezésre, odafigyelek, hogy mit eszek (tejtermék, hús, zöldség, gyümölcs arányban), egyszerre nem eszek sokat, alaposan megrágom. Azóta viszont azt tapasztalom, hogy vannak napok, amikor egyszer megyek wc-re, akkor kevés és száraz, másnap viszont naponta többször és az is hasonló,görcsösen fáj a hasam, és a bélgázok sem úgy távoznak, ahogy kellene, iszok elég folyadékot is, mert vesekövem is van, enyhe laktózintolerancia miatt, sőt napi egy actimelt is, bár ez nem a reklám helye :). Mit tegyek, hogy ez az állapot normalizálódjon, mert ez nagyon kellemetlen és feszültté tesz. Köszönöm válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Vezessen étkezési naplót és számolja ki a bevitt összetevőket és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Mozogjon rendszeresen és sajátítson el stresszkezelési technikát. Fogyasszon gyógyszertárban kapható probiotikumot is. Az elkezdett életmód- és táplákozási változtatások a fentiekkel együtt sikeresek lesznek.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 08., 13:35; Megválaszolva: 2011. július 11., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: