• Műtét nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mi a véleménye a következő, epekőelhajtó módszerről? Az interneten találtam. Nehezen szánom rá magam a műtétre. Válaszát előre is köszönöm Epekő elhajtása, oldása Ha például epekőelhajtást vagy -oldást szeretnénk elérni, azt kétféleképpen tehetjük meg. Az egyik, ha három napig csak tiszta almalevet iszunk, és semmi mást nem fogyasztunk mellette. Lehet hígítani az almalevet desztillált vagy reverz ozmózisos vízzel, 50-50%-os arányban. A lékúra mellett mindennap beöntést is kell alkalmazni a reggeli órákban. A harmadik nap este 19 órakor üljünk le ,és tegyünk a májtájékra meleg sót vagy meleg homokot. Az asztalon legyen 3 dl frissen préselt citromlé és 3 dl extraszűz olívaolaj. Ezekből 10 percenként tegyünk egy kis pohárba 3-3 evőkanál olajat és citromlevet, s ezeket a szájban való megforgatás után nyeljük le. Ha a negyedik nap reggelén is elvégezzük a beöntést, akkor meg fogjuk látni a WC-kagylóban az esetleges epeköveket. Így lehet kés nélkül eltávolítani az epeköveket vagy kitisztítani a máj epecsatornáit.

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Ilyen jellegű kísérletezgetést nem javaslok. A laparoszkópos epehólyag-eltávolítással egy életre megoldható a probléma. A kőképződésre hajlamos epehólyagban újból lesznek kövek sikeres oldás esetén is. Ezért nem is terjedt el.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 05., 16:30; Megválaszolva: 2011. július 06., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: