• Máj vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hete beteg voltam. A gyogyszer szedés alatt folyékony hasmenésem volt. A gyógyszert /penicilint/ már kiszedtem de a széklet annyiba javult rikító narancs sárga lett és nem javul állandoan narancs sárga.Nincs olyan folyékony hasmenés nem is szilárd de narancs színű. A betegség előtt 2 nappal voltam vér vizsgálaton kiderült a májkép nagyon rossz.Elküldött ultrahangra de még nem volt időm elmenni. Szerinte el van zsírosodva a májam le kell fogynom mert a szervezetem nem bírja. Kérdésem. Lehet köze a máj képnek a narancs színű széklethez?Miért narancs sárga és miért lehet a hasmenés? Miota ezt tapasztalom elkezdtem a Sylimarin tableta és Acidophylus tabletta szedését.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a májbetegség témában

        Kedves Kérdező! A hasmenés összefügghet az antibiotikum szedésével, de lehet a májbetegség következménye is, az epefesték okozhatja a széklet színváltozását. Ne halogassa az UH-vizsgálatot!


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. július 05., 13:59; Megválaszolva: 2011. július 07., 07:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: