• Görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kb. negyedik napja görcsöl a hasam egy ponton: a köldökömtől balra és lefelé is kb. 1 tenyérnyi szélességre. A fájdalom nem túl erős, de folyamatos azon a helyen. Az emésztésem rendben, a mensesem éppen elmúlt. Mi okozhatja, és kell-e vele foglalkoznom? Nagyon köszönöm Klára

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi görcs témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés a diéta. Kerülje a zsíros-fűszeres ételeket, szénsavas italokat. Étrendjében csökkentse az egyszerű szénhidrát, péksütemények arányát. Egyen több növényi rostot és figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. Alkalmazzon probiotikus kúrát és mozogjon minden nap legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. A tünetek vastagbél eredet mellett szólnak, így amennyiben nincs változás az életmódváltás mellett keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 05., 09:03; Megválaszolva: 2011. július 06., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: