• Folytonos hányinger, kis szédülés gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 20 napig szedtem antibiotikumot. Az antibiotikum kúra után 3 nappal lefekvéskor hányingert éreztem enyhét. Nem foglalkoztam vele, azután másnap délután enyhe szédülést hányingerrel egybekötve. Lefekvéskor már elég erős volt a hányinger. Reggelre is megmaradt ez az érzés csak sokkal enyhébb volt. Megpróbáltam savlekötőt Quamatel MINI-t szedni a panaszaim enyhültek. Az elején valami vírusra gyanakodtam, de lázam nem volt igy arra gondoltam hogy talán a 20 napos atibiotikumos kúra válthatta ki. Az antibiotikumot hólyaghurut kezelésre írta fel az orvos. Az első antibiotikum beszedése után a panaszok enyhültek de 1 hét után ujra előjött intenzivebben, erre ujabb 10 napos antibiotikum kurát irt elő. A hólyaghurutból kigyógyultam, de most itt maradt ez a folytonos hányinger. Elég kellemetlen érzés esténként egész erős kizárólag ülve tudok elaludni. Gyomor fájdalmat illetve savtúltengést nem igazán érzek, kizárólag a hányingert ami esténkét erősödik. Jelenleg ez az állapot 2 napja áll fenn, ami a savlekötő beszedése után valamit javult. Az antibiotikum kúra okozhat ilyen jellegű tüneteket, vagy valami másról van szó? Várjak még pár napot, vagy forduljak orvoshoz ilyen enyhébb panaszok esetén?

        Dr. Plósz János válasza a szédülés, hányinger témában

        Az én véleményem szerint is a gyógyszer mellékhatása okozhatja panaszait. Javaslom, tartson könnyű-vegyes diétát, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, használjon pre- és probiotikumokat (Progastr825 vagy Protexin). Ha a sacvsökkentő segít, a Quamatel minibőé nyugodtan bevehet akár 2x2 tablettát is, vagy tud erősebb savcsökkentőt is vásárolni (pl. Controloc Control)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 04., 14:34; Megválaszolva: 2011. július 05., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: