• Nyálkás széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Olyan problémám van hogy 06.28-án erős hasfájásom majd hasmenésem volt. azóta(07.03) még nem volt székletem.Nagyon régóta szenvedek széklet problémákkal. Kb. hetente járok el. De az utolsónál nagyon sűrű rózsaszínes nyák volt. Ha ingerem van akkor is csak nyák távozik.Mi okozhatja ezeket a tüneteket? esetleg daganat is lehet??? Köszönöm a válaszát...

        Dr. Plósz János válasza a nyákos széklet témában

        Életkora alapján nem a daganat a legvalószínűbb, sokkal inkább egy bélhurut maradványa illetve a székrekedés együttese. Elsődleges cél a széklet rendezése lenne, ehhez érdemes sok folyadékot és rostot fogyasztani, rendszeresen és intenzíven mozogni, valamint kúraszerűen pre- és probiotikumot használni (Progastro825 vaqy Protexin).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. július 03., 13:50; Megválaszolva: 2011. július 05., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: