• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Véreredményemben az alábbi eltérő értékek vannak: MONO 1.2, GOT (ASAT), 42, GPT (ALAT) 99. 3 havonta részt veszek vérvételen, de ezek az értékek csak most tértek el a normálistól. Magas volt a vércukor szinten és a koleszterin szintem, amire az alábbi gyógyszereket szedtem: ATORVA-TEVA és MEFORAL. Előidézhették ezek a gyógyszerek a jelenlegi eredményeim, vagy valami súlyosabbra kell gondolnom? Köszönöm válaszát! 2011-06-29 17:50 Jó lenne tudni az adott labor referencia tartományait, hogy lássuk, mennyire komoly az eltérés. Kérem, küldje a kérdéssel együtt újra el! a referencia tartományok: MONO 3,4-9, GOT (ASAT) Kissebb 32-nél, GPT (ALAT) kisebb 33-nál! Várom válaszát

        Dr. Boros Miklós válasza a májenzim témában

        Tisztelt Kérdező! Lehet gyógyszerhatás, de lehet az alapbetegség következménye. A legfontosabb a májkímélő diéta. Vezessen étkezési naplót és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát, valamint a zsír bevitelét. A helyes táplálkozás és a napi mozgás beépítése az első lépés. Alkohol- és dohányzási tilalom. Kerülje a zsíros-fűszeres ételeket. Konzultáljon háziorvosával az életmódváltás miatt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 30., 14:46; Megválaszolva: 2011. július 04., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: