• Máriatövis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor!Tisztelt Plósz János Doktor Úr! Alkh és HCV talaján kialakult májzsugorom van. Az egyik máriatövis kapszulában glicerin is van. Ugye az nem alkoholnak felel meg, hiszen én semmi alkoholos ételt italt nem figyaszthatok. a Natures Bountytól a máriatövis étrendkiegészítőről van szó.És még azt szeretném kérdezni, hogy ha máriatövis kapszulát és a fenti kivonatot iletve a LIvral Complex étrendkiegészitőt szedem és a pecsétviszgomba kapszulát azt vérckor miatt,majd Supradyn vitamint egy nap ez nem sok? Tehát nem terhelem nagyon meg a májat, hogy több máriatövis kivonatot is szedek.Köszönettel várom válaszát. A véreredményem csak legutóbb a GGT GPT és GOT vizsgálata alapján jelentősen csökkent. Ez jót jelent?Tudom, hogy több paraméter is befolyásolja, de azért ez is számit? Az anyagcsere és fehérjeszintézis zavara végleges, ezt Önök válaszából tudom.Mik azok a vérvételből származó értékek amiből lehet látni, hogy javulás vagy stagnálás vagy rosszabodás van. Várom válaszát Köszönettel Edit!

        Dr. Plósz János válasza a májzsugor, máriatövis témában

        A glicerin nem gond, főleg nem ilyen mennyiségben. Az Ön által felsorolt termékek étrend-kiegészítőknek számítanak, így napi beviteli mennyiségükről illetve kombinálhatóságukról általában nincs kutatáson alapuló adat. A GGT csökkenése egyértelműen jó, és mondható el a GOT és GPT-értékről is (ha ez a kettő csökken, az azt jelenti, hogy a májsejtek pusztulása lassul). Ezek mellett érdemes a véralvadási paramétereket (INR), az albumin és összfehérje szintet illetve cholineserase-t vizsgálni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 25., 12:54; Megválaszolva: 2011. június 27., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: