• Primer biliaris cirrhosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr/Nő! 2003 óta kezelnek a betegségemmel, ami folyamatosan romlik. Az a legszebb az egészben, hogy nem mer kezelni a fogorvos (pedig nagyon rosszak lettek a fogaim - csontritkulás, stb), pedig megmutattam, hogy vírus negatív vagyok. Minden orovs mást mond. Az egyik miért nem vagyok már a listán, kicsúszok az időből. A másik még várjunk. Ráadásul az egyik orvos azt mondja, miért nem a László kórházba járok, ott tudnak kezelni igazán. A másik: jó helyen vagyok az I. Bellkinikán Abonyi doktornő kezében. Nem ismerik az emberek ezt a fajta májbetegséget, mindenki elhúzódik tőlem. És én kis laikus, honnan tudjam, hogy hol vagyok jó helyen, és hogy győzzem meg az orvosokat (pl: fogorvos, nőgyógyász), hogy nem fertőzök, ne féljenek tőlem.

        Dr. Plósz János válasza a Primer biliaris cirrhosis témában

        Kérjen igazolást a kezelőorvosától, hogy a betegsége nem fertőző és Önmagán kívül nem veszélyeztet senkit (elég nagy szegénységi bizonyítvány a kezelés megtagadása a saját tudatlanság miatt). A transzplantációs listára való kerülésről szintén a gondozó hepatológusnak kell döntenie illetve javaslatot adnia.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 24., 17:31; Megválaszolva: 2011. június 27., 22:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: