• Kombucha gombából házilag készített ital

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR/Nő! Pár hete kaptam egy kombucha gombát. A szokásos módon állítottam elő az italt a kombucha gomba felhasználásával. 15 napi erjedés után megkostoltam az italt, de sajnos nagyon ecetes és savanyú volt az ize az italnak. Nekem van egy régi gyomor betegségem. Gastroduodenitis, és Nolpaza gyógyszert kell állandóan szednem. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen jellegű gyomor betegség esetén szabad-e egyáltalán kombucha gomba felhasználásával készült italt inni? Jó lenne választ kapni erre a kérdésre.

        Dr. Plósz János válasza a kombucha gomba, gastroduodenitis témában

        Sajnos a kombucha gombából készült italt részletesen nem ismerem, így igazán adekvát tanácsot sem tudok adni. Próbálja meg pár napig használni, ha nem okoz problémát, folytassa a kúrát, azonban ha előhozza tüneteit, akkor talán nem kellene ezzel próbálkozni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 24., 15:56; Megválaszolva: 2011. június 27., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: