• Véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az utóbbi pár hónapban többször előfordult, hogy véres volt a székletem. Édesapám rendszeresen küzd ilyen godokkal, neki aranyere van ezért őt kérdeztem, hogy mi lehet ez. Megnézte és azt mondta, hogy szerinte semmi komoly csak az átlagosnál nagyobbak a székleteim és ezért szétreped a bőr. Édesanyám azt mondta, hogy egy ismerősének is hasonló volt, és neki azt mondták, hogy túl sok tejet iszik. Én is megiszok naponta akár 1 liter tejet is. Mi lehet a probléma? és mit lehet tenni?

        Dr. Boros Miklós válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben friss piros vér a széklet külső részén van valóban az aranyér vagy végbélrepedés a legvalószínűbb két ok. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Kerülje a helyi irritációt és alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt. Fogyasszon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Kerülje a fűszeres ételeket. Mozogjon minden nap legalább fél órát és alkalmazzon probiotikus kúrát. Amennyiben nincs javulás keresse fel háziorvosát egy fizikális vizsgálat miatt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 23., 22:39; Megválaszolva: 2011. június 25., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: