• Májenzim gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        most voltam vérvételen és ilyen májenzim eredmények születtek got 204,gpt150,ggt524 ez alapján a háziorvosom elküldött hasi ultrahang vizsgálatra a kérdésem az lenne mire számithatok mert jelenleg is tünetmentes vagyok válaszát elöre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a májenzim témában

        Tisztelt Kérdező! A máj állományát érintő probléma jelei vannak a laborban. A kiváltó okról nem tudok nyilatkozni ennyi információ alapján. Az ultrahang a kivizsgálás első lépése. A vizsgálatok eredményéig is javasolt epe- és májkímélő étrend. Kerülje a zsíros és fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Alkalmazzon probiotikus kúrát és javasolt a testsúly optimalizálás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 22., 21:23; Megválaszolva: 2011. június 25., 16:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: