• MRI vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék megelőzés céljából MRI vizsgálatra menni (magánúton), hogy kiderítsem, van-e gyomorfekélyem, vastagbélpolipom vagy prosztatamegnagyobbodásom. Alkalmas-e az MRI vizsgálat mindezek kiderítésére? Ezt a vizsgálatot bármilyen kórházban el lehet végezni fizetés ellenében vagy kizárólag magánklinikákon? Előre is köszönöm a segítségét.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a polyp, prosztata témában

        Kedves Kérdező! Az MRI nem elég érzékeny a gyomor-bélrendszeren belüli elváltozások diagnosztikájában, a prosztatamegnagyobbodás esetében is inkább ultrahang javasolt. Az előbbiek tükrözéses vizsgálattal ítélhetőek meg legjobban. Hogy lakóhelye közelében hol van lehetőség térítés ellenében ilyen vizsgálatokra, azt interneten tudja megkeresni, nem minden kórházban adott.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 22., 10:02; Megválaszolva: 2011. június 23., 14:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: