• Hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! Néhány hete hasi fájdalmam van. Ez a borda alatt a has felső részén jelentkezik, hol gyengébb, néha erősebb fájdalom. Gyomofekélyre gyanakodtam, mert amúgy is sok a gyomorsavam, néha a torkomat is marja, de néhány napja szedek gyomorsav termelődést gátló tablettát (Acida), ami nem enyhítette fájdalmamat, ezért nem vagyok biztos benne. Vérvételen nemrég voltam, a bilirubin és az alanin-aminotranszferáz szintje volt megemelkedve, a többi érték rendben volt. Mi okozhatja a panaszaimat, és milyen szakrendelést keressek fel? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Panaszát okozhatja gyomor- vagy nyombélfekély, hurut, de epés panasz is. Javaslom, végeztessen hasi ultrahangos vizsgálatot, ez az epés jellegű megbetegedéseket kizárhatja vagy megerősítheti. Az Acida néhány napos szedése még nem zárja ki a savas eredetű megbetegedést, emiatt érdemes első körben háziorvosát felkeresnie.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 21., 22:57; Megválaszolva: 2011. június 22., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: