• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr. Problémám a következő.Néha rövid ideig tartó hasi görcsöm van, amit hasmenés követ.Már egy hete szedek probiotikumot és alkalmanként hasmenés után smectát iszom. Nem mindig híg a székletem,de szinte állandó székelési ingerem van.Ha fekvő állapotban megnyomkodom a hasam akkor tompán fáj,főleg az alsó részen és a gyomor tájékán. Orvosnál még nem jártam. Ön szerint mi lehet?Valami vírusfertőzés vagy kivizsgálást igényel?Válaszát nagyon köszönnöm!Tisztelettel:

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Ez lehet egy vírusfertőzés következménye, de stressz és rendszertelen táplálkozás miatt kialakult funkcionális zavar is. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat, fűszeres ételeket. Folytassa a probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben nem javul vagy egyéb tünet is jelentkezik keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 17., 13:33; Megválaszolva: 2011. június 22., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: