• Infektológustól szalmonella -terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődnék infektológus orvostól, hogy elképzelhető, hogy még széklettel szalmonellát üríthetünk párommal. Gyereket tervezünk, védekeznünk kell-e vagy ez már nem lehet káros a magzatra nézve.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a salmonella, terhesség témában

        A leírtak alapján gondolom átestek Salmonella fertőzésen. Fertőzést követően előfordul, hogy valaki, akár egy évig Salmonella ürítő marad. Széklet bacteriologiai tenyésztéssel ez megállapítható. A tervezett terhesség esetén javasolt , hogy a széklet bakteriológiai vizsgálat negatí eredményt adjon. A Salmonella hordozás a magzatra nézve nem jelent veszélyt, de a szülés során fertőződhet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 17., 06:28; Megválaszolva: 2011. június 21., 17:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: